Díky za příspěvek, vůbec není dlouhý, naopak je věcný a tak by to mělo být. Takže tady je moje odpověď (a samozřejmě se může kdokoliv do diskuse přidat

:
a) Termín
K posunu termínu došlo zejména proto, že jsem věděl, že stejně ohledně soutěže nestihnu vše zpracovat, protože jsem byl, dá se říci mimo civilizaci, tak jsem dal tu možnost, že je možné modely poslat později. Ale uznávám, že pro toho, kdo poslal svoji práci dříve, to byla nevýhoda. Jinak kolik času je podle Tebe tak optimální? Abych věděl pro další kolo
b) Pravidla
Pravidla jsme se snažili sestavit co nejpřehledněji a pro další kolo již budou závazná včetně fotografií sestaveného modelu, protože když si autor vlastní model sestaví, tak pak musí odhalit případné konstrukční chyby. Fotky původně byly povinné, většina autorů to splnila a rozhodl jsem se pro toto úvodní kolo tolerovat i modely, které nějaké to pravidlo nesplnili - a to zejména k počtu účastníků, protože jinak by jich bylo ještě méně. Ještě poznámka k Richiboxu - tento model nebyl původně soutěžní, takže zde jsem také udělal výjimku ohledně fotek. O podmínce, že by návod (návodná kresba) byla součástí, popřemýšlím, nicméně mám obavy, že by to mohlo některé autory odradit, např. proto, že nejsou zvyklí návody dělat, protože modely dělali pro sebe a teprve až později je uvolnili pro zveřejnění na webu. Ale v každém případě jsem pro návody (návodné kresby)
c) Nepřesnosti v modelu (modelech)
Bohužel, s tímto "válčím" poměrně často, můj názor je, že chyba se stát může (vím to moc dobře i z vlastního modelu), ale každý kdo chce dát model na web, by si měl ověřit, že alespoň základní konstrukční věci jsou v pořádku - u soutěžních modelů by se to mělo vyřešit právě tím, že budu požadovat fotky sestaveného modelu. Já sám se snažím eliminovat chyby alespoň u série Paper Case, ale ani to někdy nestíhám.
Co se týká tohoto konkrétního modelu Actrose, tak věřím, že Lukáš se na to mrkne a vyjádří

Ještě teda obecně ke všem modelům - co se týká měřítka, tak se snažím "nutit" autory k tomu, aby k modelům dávali nějaký ten údaj, podle kterého se dá zkalibrovat tisk, protože i když autor dá obrázek ve správné velikosti, ještě to neznamená, že naše chytré programy vše pochopí jak mají a vytisknout správnou velikost. Pěkně to je vyřešené např. u LBS systémů.
Čísla na chlopních jsou takový dvojitý problém - uznávám, že je to dobrá věc, možná u jednodušších modelů, když čísla chybí, je takovým malým vodítkem postupovat podle nějakého originálního Miniboxu, protože u krabičkových modelů je postup víceméně stejný. Ale zase, je to dobrý nápad, zvláště pro ty menší, taktéž návodná kresba. Vím, že např. na absenci návodů trochu dojíždí např. modely od Michala Rozínka, o kterých většina lidí řekně, že jsou moc povedené, ale bez návodu složité...
Co tedy mě těší, že u většiny autorů, kteří mají na webu více svých modelů, je vidět pěkný vývoj, jak se postupně zlepšují, od úprav cizích modelů přechází k vlastním atd.
Možná by bylo dobré tyto konstrukční věci obecně napsat do tématu Tvorba nových modelů (čísla na chlopních, měřítka atd. aby se to zase připomnělo)
Tak asi tak