1. místo - Vladimír Zadák a fréza Wirtgen
Hodně jsem přemýšlel, kdo bude na tomto místě, ale nakonec jsem se přiklonil k rozhodnutí, že v jednoduchosti je síla. Vladír mi svým výtvorem připomněl začátky miniboxů a jejich klasiku. Poslední dobou se na našem webu, který je již na světě nějaký ten pátek

, ukazují brutálně propracované modely, které vyrážejí dech i modelářům, kteří jen na výstavách krotí hlavami co je to zas uchylárnu

. Vladimír dokázal dát dohromady nádherný kousek, který se bude mít v mé sbírce určitě své místo, k modelu připojil i nějaký ten popis techniky, tak aby stavitel věděl, co to staví. Návodná kresba není sice dokonalá jako u ostatních, ale pro sestavení naprosto vyhovující. Nádherný kousek techniky.
2. místo - Michal Kružík a nakladač Hyundai
Michal zas dokázal, že modely umí. Model je nádherně propracovaný, Možnost stavby ve dvou měřítkách je vynikající. Škoda že nejsou žádné informace k technice, kterou znázorňuje. Jak píše Petr též mi schází rozkresy schůdků. Dále mi chybí nákresy na zasklívání kabiny. Můžu říci jen to, že to bylo o chloupek. Model je překrásný a určitě to jeden z nejhezčích modelů cos vytvořil, ale až po XF ten je pro mne nejhezčí cos vytvořil

.
3. místo - Zdeněk Kružík a UNC 151
Model tohoto stroje naší produkce je pěkný, sousta detailů, ale má nedostatky, o kterých píši již u Michala. Na třetím místě je hlavně proto, že se tento model neumí prodat

, na fotkách je prostě slepený narychlo, žádná korekce spojů, kolečka se mi zdají malé. Pěkný model, ale není dotažený dokonce.
4. místo - Michal Rozínek a jeřáb Terex
Mi-ro, tvůj model je gigantický, pěkný, ale je u něj potřeba myslet kam jej dát, je to monstrum. U takového kolosu bych čekal, už i interiér pro jeřábníka, nějaký ten detail, model je zjednodušený, sice tam pár detailů je, ale zbytek to značně shazuje. Fotonávod je přehledný, ale neškodilo by více popisu. Já osobně jsem jej kdysi taky použil ale jeho nevýhoda je ve velikosti celého souboru, který si musí lepič stáhnout, výhoda je že případný lepič uvidí jak má daný díl vypadat a kam má přijít. Je to pěkný kousek do sbírky a kolekce vydaných kolosů z tvé provenience. Ale nevím kolik exemplářů vznikne, spoustu lidí odradí velikost a zřejmě i jednoduchost, krom změti lan. Modrá okna, která používáš, nevypadají na modelu pěkně, ale to je věc do které nikomu nemůžu mluvit. A zde na fóru o tom byla i dost veliká diskuze.
Co říci závěrem? Je jen veliká škoda, že se zde nesetkalo více modelů. Několik autorů odřeklo z různých důvodů, mě mrzí, že jsem jeden z nich. Věřím, že se to v 7. kole může zlepšit, pokud bude. A doufám, že se tam zas setkají všichni autoři.
Všem autorům za vzniklé modely moc děkuji, a doufám, že jsem nikoho neurazil. Ještě jednou děkuji. A doufám, že nádherný kousek elektroniky pro modelování papírových ořů dostane k tomu nejlepšímu z vás.
Franta