6. kolo - HLASOVÁNÍ PRO ČLENY FORA

Zapojte se do soutěže o nejhezčí model 1:100. Více informací uvnitř
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

6. kolo - HLASOVÁNÍ PRO ČLENY FORA

Příspěvek od Tomas »

Vážení modeláři,
vzhledem k počtu soutěžních modelů a také jako vyslyšení připomínek z minulých soutěžních kol jsem se rozhodl pro 6. kolo změnit systém hlasování.

Hlasovat mohou pouze registrovaní uživatelé tohoto fora - z jejich hlasů vzejde celkový vítěz, který obdrží cenu (již avizovaný tablet) od Františka Běhounka, sponzora letošních Vánoc :wink:

Jaký je systém?

Ze 4 soutěžních modelů sestavte pořadí a vložte do tohoto tématu příspěvek s pořadím. Budu velmi rád (a jistě i autoři modelů), pokud se ve vašem příspěvku objeví i komentáře k modelům - proč jste hlasovali tak jak jste hlasovali, co se vám na kterém modelu líbí a proto jste ho upřednostnili, co byste třeba změnili, vylepšili, jak se vám modely lepí, jak jsou přehledné návody a další záležitosti atd. Modelům budou přiděleny 4, 3, 2 a 1 bod a vítězí model s nejvyšším součtem.

Příklad hodnocení - opravdu pouze příklad, ne že to opíšete :-D

1. místo - Tomáš Novák - protože má nejlépe zpracované detaily, nejlíp se mi sestavoval (dostane 4 body atd.)
2. místo - Petr Novák - atraktivní předloha, zpracování modelu, horší návod
3. místo - Pavel Novák - těžké rozhodování, ale kvůli systému podvozku je až za Petrem
4. místo - Megan Fox - snaha se cení, krásně vypadá, ale model udělat neumí, blbě se lepil :twisted:



AUTOŘI: Pokud chcete, vložte si do tohoto tématu další prezentace, fotky svých modelů, informace atd., prodejte svůj model, dejte si odkazy na další info o modelu, není problém - pouze 1 autor - 1 příspěvek, který si můžete upravovat dle libosti.
HLASOVAT můžete co se týká vyjádření se k modelům, ke konkurenci, sestavení pořadí, ale body se do celkové součtu nezapočtou, nicméně by bylo zajímavé vidět vaše hodnocení ;-)


Informace pro všechny:
POKUD SEM BUDETE VKLÁDAT PŘÍSPĚVEK, KTERÝ NEOBSAHUJE HODNOCENÍ MODELŮ, DEJTE HO CELÝ DO KURZÍVY - OZNAČTE CELÝ TEXT PŘÍSPĚVKU A POUŽIJTE TLAČÍTKO "i" NAHOŘE. DĚKUJI.
- netýká se toho příspěvku od autora modelu, pokud ho bude vkládat.

Zároveň nachystáme na web anketu s hlasováním, kdy bude moct hlasovat každý návštěvník webu (jako v minulých kolech), toto hlasování ale bude sloužit pouze pro vyhlášení nejoblíbenějšího soutěžního modelu pro širokou modelářskou veřenost a zároveň si tak otestuji, jestli pořadí bude stejné jako zde na foru nebo úplně rozdílné - předpokládám, že hlasování na foru bude "odbornější".
Naposledy upravil(a) Tomas dne 20.11.2010 22:40, celkem upraveno 4 x.
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Přehled soutěžních modelů - v náhodném pořadí jak byly doručeny do soutěže


Autor modelu: Vladimír Zadák

Model ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/vzadak/mod ... nModel.pdf

Návod ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/vzadak/mod ... nNavod.pdf


Foto hotového modelu

Obrázek



Autor modelu: Michal Kružík

Model ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/mkruzik/mo ... yundai.pdf

Návod ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/mkruzik/mo ... _navod.pdf


Foto hotového modelu

Obrázek



Autor modelu: Zdeněk Kružík

Model ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/mkruzik/mo ... NC_151.pdf

Návod ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/mkruzik/mo ... _navod.pdf


Foto hotového modelu

Obrázek



Autor modelu: Michal Rozínek

Model ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/miro/model ... _model.pdf

Návod ke stažení: http://www.minimodel.cz/data/miro/model ... _navod.pdf


Foto hotového modelu

Obrázek
štefíno
Příspěvky: 149
Registrován: 23.07.2009 10:28
Bydliště: okolí Zlína

Příspěvek od štefíno »

Bych si dovolil začít hodnocení. Jak se dívám na modely, je velmi těžké rozhodnout o tom, komu přiřadit jaké místo. Všechny modely jsou dost dobře propracované, všechny mají dobrý návod. Nakonec jsem dospěl k následujícímu výsledku.

Na krásném 4. místě se podle mě umístil Michal Rozínek. Model pěkný, dobrá předloha . Možná by šlo udělat víc detailů. Ale beru to tak, že bylo relativně málo času. Ještě bych měl jednu připomínku - ta modrá barva místo skel se mi moc nelíbí. Lepší by byla nějaká tmavě šedá :wink:

3.místo by obsadil Zdeněk Kružík. Taktéž parádní model, hodně detailů, není co dodat. Interiér hodně přidá modelu, jen tak dál :)

2. místo bych udělil Vladimíru Zadákovi. Taktéž detailní model, kvalitní grafické zpracování, pěkný přehledný návod.

A jako nejlepší se mi zdá Michal Kružík a jeho Hyundai. Hodně detailů, interiér a perfektní návodovka mě přesvědčila, abych ho umístil na první místo v této soutěži.

To by bylo z mé strany asi vše. Jsem velmi zvědav, jak to dopadne. Patlu zdar :wink:
co je malé, to je milé :lol:
Uživatelský avatar
Automaticke_pero
Příspěvky: 490
Registrován: 10.04.2007 21:55
Bydliště: Marienbad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Automaticke_pero »

Původně jsem hodnotit ani nechtěl, když jsem svou účast odpískal, ale přecejenom si taky zarýpu:

1. místo - Vláďa Zadák a fréza Wirtgen - občas trochu zvláštní značení dílů ve vystřihovánce (tzv. pro blbečky, nicméně možná i lepší, než obyčejný číslování dílů) a mohla být lepší návodná kresba (axonometrický pohled), ale je to model, který si nehraje na nic extra a znázorňuje úplně obyčejnou věc, kterou někdo vidí rád, někdo nerad... Malé nepřilepšující + za pěkně slepený model. Určitě si někdy postavím.
2. místo - Zdeněk Kružík a UNC 151 - československá předloha, mírný nedodržení předlohy (dveře mají mít pětiúhelníkový okno, odlišnosti oproti fotce jako ochranu kabiny při převrácení a jiný přední kola nebudu řešit, to jsou pravděpodobně novější dobastleniny majitele konkrétního kusu). V návodu tahají za oči stylistické a typografické chyby (interpunkce). Druhý model, který bych si rád postavil.
3. místo - Michal Kružík a nakladač Hyundai - pěkně propracovaná kresba, ale z hlediska stavby pro mě zklamání - ve vystřihovánce chybí nějaký rozkres tvaru a rozměru schůdků, madel a zábradlí, odkaz na kružíkovic web s fotkami hotového modelu totálně nedostačuje, na obrazeném modelu jsou zábradlí, madla i schůdky nemodelově tlustá. Stejně jako u bráchy za oči tahající typografické i stylistické chyby v textu návodu, lepší návodná kresba ale chybějící díly nemůže zachránit.
4. místo - Michal Rozínek a jeřáb Terex - styl kreseb Mi-Ro je nezaměnitelný a vynikající, ale neznačená vystřihovánka a fotonávod oproti výše uvedeným modelům neobstojí. Výsledný dojem je ale obstojný, jsem zvědavej, kdo si první vyřeže vzduch z příhradoviny ramena a ze zábradlí (já obludy nestavím, není je kam dávat).
Naposledy upravil(a) Automaticke_pero dne 12.12.2009 19:57, celkem upraveno 1 x.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
VZadak
Příspěvky: 94
Registrován: 13.06.2006 19:12
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VZadak »

Děkuji moc za přízeň. Doplním jen nějaké fotky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
modelar
Příspěvky: 154
Registrován: 11.10.2007 18:33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modelar »

Toto je první soutěž, ve které bych chtěl hlasovat na tomto fóru. Musím se přiznat, že modely jsem nelepil, ale budu je hodnotit jako modelář, nikoliv jako tvůrce (ono nevynikám ani v jednom, tak se omlouvám, kdyby moje komentáře zněli nějak "schazovačně" nebo tak nějak)

Předně musím říct, že všechny modely vypadají skutečně dobře, opravdu se povedly a všechny se mi líbí, třebaže stavební stroje přílišně nemusím.

1. místo- Michal Kružík s jeho modelem Hyundai HL 770-7A
Tento model mě ze všech zaujal zřejmě nejvíce. Slepený model působí velice pěkně a i model jako takový působí velice slušně. Na můj vkus je sice hodně složitý, ale možnost vytisknout si model ve dvou možných měřítkách mě poměrně překvapila (nikdy jsem nic takového neviděl). Návodná kresba působí profesionálně a vůbec celkové zpracování je na profi úrovni.

2. místo- Vladimír Zadák a jeho silniční fréza Wirtgen W 2000
Tento model mi asi nevjíce připoměl staré dobré miniboxy stavební techniky od M. Weinera. Zpracování je velice dobré a navíc zajímavého stroje. Návod mi přišel také dobrý, návodná kresba mi přišla lehce chudší a mírně nepřehledná. Ale i tak se jedná o velice pěkný model.

3. místo-Michal Rozínek a jeho jeřáb Terex HC-275
Tento stroj mi přišel asi jako nejsložitější (i když dle mého názoru s ním Hyundai co do obtížnosti celkem soupeří). Stroj vypadá celkem impozantně. Fotonávod je dle mého zpracován dobře a určitě dal hodně práce, ale přecijenom dle mého názoru je lepší návodná kresba s textem ohledně postupu. Ale model je skutečně pěkný.

4. místo-Zdeněk Kružík a jeho UNC 151
Tento model je taky zpracován dobře. Nevím sice, v jakém vztahu jsou mezi sebou M. a Z. Kružíkovi, ale na pohled vidět, že to jsou příbuzní. (omlouvám se, neznám zdejší tvůrce příliš dobře). Návodná kresba vypadá dobře. Opět je přítomno možnost slepit ve dvou měřítkách. Jedna věc, která mě však trochu zkazila první dojem z modelu je hlavní fotka modelu. Nerad bych někoho urazil, sám to neumím líp, ale musím říct, že retuš na této fotce nevypadá přílišně dobře a stojánek taky vypadá trošku pofidérně (prosím brát jako konstruktivní kritiku). Fotka vždycky ukáže i to, co normálně oko nepostřehne, nebo to ani vidět neni, ale na fotce prosvítají bílá místa, na všech ostatních fotkách to vypadá lépe, ale na té hlavní ne. Nicméně chci podotknout, že toto nemělo na moje rozhodování vliv.

Toto je moje pořadí, jak jsem už psal, všechny modely vypadají dobře a snad si je někdy slepím. Jsem zvědav na další kolo, také bych se někdy chtěl soutěže zúčastnit.
http://prmodels.webnode.cz
Připravuji: Tajný velký malý projekt
Ve skutečnosti jsem Pařan :D
Uživatelský avatar
František
Příspěvky: 1103
Registrován: 10.04.2006 18:54
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od František »

1. místo - Vladimír Zadák a fréza Wirtgen
Hodně jsem přemýšlel, kdo bude na tomto místě, ale nakonec jsem se přiklonil k rozhodnutí, že v jednoduchosti je síla. Vladír mi svým výtvorem připomněl začátky miniboxů a jejich klasiku. Poslední dobou se na našem webu, který je již na světě nějaký ten pátek :lol: , ukazují brutálně propracované modely, které vyrážejí dech i modelářům, kteří jen na výstavách krotí hlavami co je to zas uchylárnu :twisted: . Vladimír dokázal dát dohromady nádherný kousek, který se bude mít v mé sbírce určitě své místo, k modelu připojil i nějaký ten popis techniky, tak aby stavitel věděl, co to staví. Návodná kresba není sice dokonalá jako u ostatních, ale pro sestavení naprosto vyhovující. Nádherný kousek techniky.
2. místo - Michal Kružík a nakladač Hyundai
Michal zas dokázal, že modely umí. Model je nádherně propracovaný, Možnost stavby ve dvou měřítkách je vynikající. Škoda že nejsou žádné informace k technice, kterou znázorňuje. Jak píše Petr též mi schází rozkresy schůdků. Dále mi chybí nákresy na zasklívání kabiny. Můžu říci jen to, že to bylo o chloupek. Model je překrásný a určitě to jeden z nejhezčích modelů cos vytvořil, ale až po XF ten je pro mne nejhezčí cos vytvořil :wink: .
3. místo - Zdeněk Kružík a UNC 151
Model tohoto stroje naší produkce je pěkný, sousta detailů, ale má nedostatky, o kterých píši již u Michala. Na třetím místě je hlavně proto, že se tento model neumí prodat :? , na fotkách je prostě slepený narychlo, žádná korekce spojů, kolečka se mi zdají malé. Pěkný model, ale není dotažený dokonce.
4. místo - Michal Rozínek a jeřáb Terex
Mi-ro, tvůj model je gigantický, pěkný, ale je u něj potřeba myslet kam jej dát, je to monstrum. U takového kolosu bych čekal, už i interiér pro jeřábníka, nějaký ten detail, model je zjednodušený, sice tam pár detailů je, ale zbytek to značně shazuje. Fotonávod je přehledný, ale neškodilo by více popisu. Já osobně jsem jej kdysi taky použil ale jeho nevýhoda je ve velikosti celého souboru, který si musí lepič stáhnout, výhoda je že případný lepič uvidí jak má daný díl vypadat a kam má přijít. Je to pěkný kousek do sbírky a kolekce vydaných kolosů z tvé provenience. Ale nevím kolik exemplářů vznikne, spoustu lidí odradí velikost a zřejmě i jednoduchost, krom změti lan. Modrá okna, která používáš, nevypadají na modelu pěkně, ale to je věc do které nikomu nemůžu mluvit. A zde na fóru o tom byla i dost veliká diskuze.

Co říci závěrem? Je jen veliká škoda, že se zde nesetkalo více modelů. Několik autorů odřeklo z různých důvodů, mě mrzí, že jsem jeden z nich. Věřím, že se to v 7. kole může zlepšit, pokud bude. A doufám, že se tam zas setkají všichni autoři.
Všem autorům za vzniklé modely moc děkuji, a doufám, že jsem nikoho neurazil. Ještě jednou děkuji. A doufám, že nádherný kousek elektroniky pro modelování papírových ořů dostane k tomu nejlepšímu z vás.
Franta
Obrázek
VZadak
Příspěvky: 94
Registrován: 13.06.2006 19:12
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VZadak »

Je to pravda, přiznejme, že kdyby se stihnul Liebherr od štefína, tak je vymalováno. Model byl ale pojat moc velkolepě, ta náročnost je na setinku již příliš. Jednou ale bude v učebnicích papírového modelářství.
štefíno
Příspěvky: 149
Registrován: 23.07.2009 10:28
Bydliště: okolí Zlína

Příspěvek od štefíno »

...přiznejme, že kdyby se stihnul Liebherr od štefína, tak je vymalováno.
Vymalováno by nebylo. Proč? Už z toho důvodu hodnocení tvého modelu. Jak psal Franta, v jednoduchosti je krása :wink:
Model byl ale pojat moc velkolepě, ta náročnost je na setinku již příliš.
S tímto souhlasím. Ono problém byl trochu i vtom, že to je defakto můj první model který tvořím jak šmikajdu se vším všudy, takže jsem neměl odhad, jak dlouho to bude trvat.

LTM však dokončeno bude a zatím to vypadá že to do Brna stihnu
:)
co je malé, to je milé :lol:
ThePaprik
Příspěvky: 1
Registrován: 13.12.2009 18:15

Příspěvek od ThePaprik »

1.místo Michal Kružík s modelem nakladače Hundai
celkové zpracování i návodná kresba vyhovují já lepím asi 4 roky a na můj vkus mě na první pohled zaujal

2.místo Vladimír zadák s modelem silniční frézy Wirtgen
tento model je pěkný a už ho mám i za sklem bohužel mě nezaujal tak jako model nakladače al je dobře propracovaný a mi vyhovuje

3.místo Michal rozínek a jeho obluta jeřáb Terex
bohužel oproti těm 2 modelům předcházejícím neobstál fotonávod a označení u mne neobstály

4.místo Zdeněk Kružík a model UNC 151
tento model je celkem dobře zpracován ale to hlavní foto kdyby alespon provedl retuš a ten stojánek no prostě nic moc mohlo to být lepší
Michal Rozínek
Příspěvky: 132
Registrován: 15.12.2006 22:58
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem

celkové hodnocení

Příspěvek od Michal Rozínek »

Zdravím všechny hlasující,

Všechny modely jsou pěkné a propracované, kromě mého, opravdu tam chybí ten interiér a nějaké další detaily by nebyly na škodu. Ale model vznikal souběžně s jinými a tak jsem se snažil dodělat ho co nejlépe, ale čas byl proti. A ještě ty modrý okna Vás odrazují, vím, že jsou taková jiná, než Weinerových modelů, a dalších jiných autorů. Bohužel se mi ty černá nelíbí, ale příště se pokusím udělat obě verze oken na modelu.
Návod jsem nedokázal vytvořit, a čas se blížil k soutěži, tak zase zbyl jedině onen fotonávod. Bohužel nedokážu vymyslet přesnější popisy, jak a co udělat, a hlavně moc času nebylo něco vymyslet. Věřím ale, že se nejde někdo, komu se bude líbit. :)

Co se týče samothého hlasování, vypadalo by asi takto:

1. Hyundai V. Kružíka, opravdu krásný model
2. Wirtgen V. Zadáka
3. UNC 151 Z. Kružíka

Svůj jsem nehodnotil, to nechám na jiných :) .

Modelům zdar, Mi-Ro
Jamallek
Příspěvky: 1
Registrován: 14.12.2009 22:55
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jamallek »

Dobrý večer taky jsem byl přihlášen do soutěže bohužel jsem byl vyřazen soutěžil jsem jinak s bagrem caterpillarem... nejsem zkušený tvůrce ani stavitel modelů ale když už se neůčastním tak aspoň ohodnotím ostatní tvůrce

1. místo V. Zadák silnicni fréza jednoduchý pěkny model a pěkny návod nemam co bych k tomu moc řekl

2. místo M. Rozínek terex hc275 model o něco složitejši nelíbí se mi sice na něm ty modré okna ,ale to se da předělat chybí sice návod ale tento model musel pojmout hodně času na vytvoření takže chápu ,že prostě chybí.....a jako poslední věc se mi líbí to ,že je největvší ze všech modelú...

3. místo M. Kružík nakladač hyundai model je na mě moc těžky , aby to vypadalo jako ta předloha co sestavil pan Kružík tak bych musel mít jeho prsty a to fakt nemám........ návod je pěkně udělaný je to velmi pěkný model ale jak jsem řekl je to na mě moc težký já bych to po chvíly vzdal.

4. místo Z. Kružík tentokrát začnu návodem je stejný jako u nakladače hyundai čekal bych trochu něco jiného.... jinak model se mi zdá ,že je proveden v podobném stylu jako nakladač... jinak není nijak špatnýale nezaujal mě jako předchozí modely
Radim1998
Příspěvky: 10
Registrován: 16.04.2008 20:41
Bydliště: Česká republika

Příspěvek od Radim1998 »

1.místo-Michal Kružík a nakladač Hyundai - Model detailně propracovaný , dobrý návod , určitě si slepím , dobrá práce , ale nelíbí se mi zábradlí.

2.místo-Michal Rozínek a jeřáb Terex-Modrá skla se mi na modelu nelíbí , jinak přírůstek ke dvou hotovým modelům a příště udělej návod textový a ne fotkový , mohl být interiér kabiny na tak velký model.

3.místo-Vladimír Zadák a fréza Wirtgen-Model mohl být detailněji propracovaný a moc mě nezaujal , jinak připomíná miniboxy.

4.místo-Zdeněk Kružík a nakladač UNC-Retuš modelu na fotce , jinak mohl být model zpracován lépe a taky se mi nelíbí ta velká kola.
Naposledy upravil(a) Radim1998 dne 20.12.2009 13:56, celkem upraveno 1 x.
JanO
Příspěvky: 1620
Registrován: 24.05.2006 11:38

Příspěvek od JanO »

Z pozice potencionálního lepiče:
1) Vladimír Zadák - jednoduchý a přitom pěkný model, kladně hodnotím také seznámení s předlohou
2) Michal Rozínek - ten drobeček mě prostě zaujal, fotonávod bych doplnil trochu širším komentářem (čísla dílů apod.)
3) Zdeněk Kružík - tohle bych ještě slepil, jen uspořádání dílů mě připadá nešikovné (rozšiřující díly měly být na další stránce)
4) Michal Kružík - detailně propracovaný model, ale obávám se, že už je to "vyšší lepičská"
jozin z bazin
Příspěvky: 1
Registrován: 12.12.2009 12:21

hlasování

Příspěvek od jozin z bazin »

1 - místo Zdeněk Kružík UNC 151. Tento model hodnotím jako velmi povedený, jelikož jeto moje srdcová záležitost, v práci mám stejný typ stroje. Tu nedodělanou retuš na modelu bych neřešil. Návod a plánek vše Ok.

2 - místo Michal Kružík Hyundai. Prostě krásný model z řady kolových nakladaču. Kladně hodnotím detaily modelu, jako zábradlí a schůdky. Opět návod a plánek OK, také dvě měřítka jsou dobrá. Trošku bych dal mínus za složitost, ale výsledek stojí zato.

3 - místo Vladimír Zadák fréza Wirtgen. Tento model se mě zdá jako celkem jednoduchý oproti ostatním. Celkem mě vadí ten nepřehledný plánek. Pěkné povídání o modelu. Na první stránku "obálku" bych dal fotku slepeného modelu a ne předlohu.

4 - místo Michal Rozínek jeřáb Terex. Model je dobře proveden podle předlohy. Velkou chybou je ten fotonávod a mě velice chybí číslovaní dílů stejně jako kalibrace.


Nelíbí se mi způsob hlasování. Jsem pravidelný návštěvník fora a pročítám si zde příspěvky ostatních a kuli hlasování jsem byl nucen se přihlásit.A myslím si že by hlasovalo více lidí kdyby se nemuseli přihlašovat.
A taky by mě zajímalo kolik lidí co to kritizují si zkusily nějaký ten model slepit.
Zamčeno

Zpět na „Soutěž pro autory o nejhezčí model 1:100“