8.kolo pro rok 2012

Zapojte se do soutěže o nejhezčí model 1:100. Více informací uvnitř
Uživatelský avatar
Martin Happy
Příspěvky: 1179
Registrován: 09.04.2006 18:28
Bydliště: Plzeň, Praha

Příspěvek od Martin Happy »

uzávěrka se blíží, doufám, že se dočkáme hodně soutěžících
Spoluautor TripleM, autor LBS-MTX, Spoluautor Rally Legends
Většinu peněz nacpu do skutečného auta a sbírky WRC
Obrázek
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Pokud by dorazily všechny modely od kterých mám přihlášky, tak by účast byla větší než v předchozím kole.
Nicméně není modelů zase tolik, aby bylo třeba dělit kategorie, takže kategorie bude "jen" jedna jak je zvykem.
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Blíží se nám konec soutěže - 8. kolo 2012. Níže si můžete podle pravidel 7. kola zkontrolovat, jestli má váš model všechny povinné náležitosti, jinak pravidla jsou stejná, pouze uvádím aktuální termíny do kdy je potřeba model zaslat:

Hotový model ke zveřejnění + fotky + návod atd. zašlete nejpozději 31. 5. 2012 na email minibox@centrum.cz a v kopii také na frantadc@gmail.com Frantovi Běhounkovi ať máme zálohu :-)

Připojte prosím informaci, zda bude váš model a vy jako autor přítomni ve Dvoře Králové na výstavě, případně pokud přijet nemůžete, tak zda jste ochotni zaslat model poštou na výstavu Michalovi Rozínkovi. Přítomnost modelu na výstavě není povinná, nicméně vyhodnocení proběhne přímo tam a lépe se hodnotí modely, které vidíme i fyzicky. Pokud model na výstavě nebude, samozřejmě soutěžíte, ale hodnocení musí proběhnout z fotek a samozřejmě se to může projevit na výsledku.

Vyhodnocení proběhne na výstavě ve Dvoře Králové, výsledky budou vyhlášeny v neděli. V jednání jsou pro první tři místa ceny v podobě papírových modelů /bude upřesněno na místě/.

Všem děkujeme za účast v soutěži, příp. na výstavě a těšíme se na krásné modely!


Zde přepis pravidel 7. kola platných i pro 8. kolo:






Pravidla pro 7. kolo (2011):


1) Přihláška do soutěže - do 25. 4. 2011 spolu fotografií předloh, jménem a emailovou adresou. Do předmětu uveďte "Přihláška - soutěž 7. kolo" apod.

2) Uzávěrka soutěže 31. 5. 2011 - nejpozději v tento den musí být soutěžní model + veškeré náležitosti doručeny na e-mail minibox@centrum.cz. Modely došlé po uzávěrce budou zveřejněny pouze mimo soutěž a hodnocení. Do předmětu zprávy uveďťe, že se jedná o hotový soutěžní model pro 7. kolo (např. Soutěž 7. kolo – model).

3) Podmínkou zařazení do soutěže je zaslání fotografie (fotografií) sestaveného soutěžního modelu spolu s hotovým modelem. Fotografie budou zveřejněny spolu s modelem, měly by proto být kvalitní - je jen na vás jak "prodáte" svou práci. Model bez fotografie sestaveného modelu - nelze se účastnit hodnocení o nejlepší model. Pro účely zveřejnění fotek stačí velikost 800x600 (větší stejně musíme zmenšit)

Vzhledem k tomu, že hodnocení proběhne o týden později na Výstavě papírových modelů ve Dvoře Králové (kam jste všichni zváni), doporučuji kvalitní fotografie (za ten týden asi nikdo nestihne postavit soutěžní modely, takže budeme spoléhat hodně na fotky).

NEBO

Ideální stav by bylo model fyzicky dopravit do Dvora Králové sestavený. Pokud přijedete osobně, připište to do mailu se soutěžním modelem. Nebo pokud model dobře zabalíte, můžete ho odeslat do Dvora poštou Michalovi Rozínkovi - pokud byste posílali poštou, včas mě kontaktujte, pošlu adresu. Nezapomeňte velmi, velmi kvalitně zabalit (Franta nebo Míra jistě rádi poradí :-)

Ovšem fotky zašlete I V PŘÍPADĚ, ŽE HOTOVÝ MODEL POVEZETE - POŠLETE DO DVORA KRÁLOVÉ

4) Soutěžní model:

- model musí odpovídat zadanému tématu

- model musí být originální tvorbou autora dosud nezveřejněnou na našich webech http://www.minimodel.cz / http://www.minibox.webz.cz a souvisejících

- na modelu lze využít části z jiných modelů za těchto podmínek:

a) je nutné mít souhlas autora modelu, jehož model nebo část modelu použijete - rozumí se souhlas s použitím a zveřejněním.
b) u modelu musí být uvedeny veškeré převzaté věci od jiných autorů / modelů (např. "model vznikl úpravou modelu EAB Karosa xyz" nebo "podvozek je z modelu MRxy od Michala Rozínka".
c) do soutěže nebudou připuštěny modely, převzaté od jiného autora, pokud půjde pouze o změnu barevné varianty - tzv. "přebarvené modely". S přebarvenými modely může soutěžit pouze originální autor - tzn. do soutěže lze přihlásit svůj VLASTNÍ model v jiném grafickém provedení než je již na našich webech zveřejněno.
e) konečné posouzení soutěžních modelů, které vzniknou úpravami jiných modelů si vyhrazuje pořadatel. Bez souhlasu původních autorů nelze soutěžit – v 5. kole byly dva zkopírované/upravené modely bez souhlasu původní autora vyřazeny.

- povinné prvky / součásti soutěžního modelu:
a) měřítko 1:100
(v jiném měřítku nelze soutěžit)
b) kalibrace – nastavení pro tisk v měřítku 1:100
c) návod a/nebo návodná kresba na sestavení (jako kresbu lze použít i fotografie modelu, ale příliš to nedoporučujeme)
d) foto sestaveného modelu (viz bod 3) - samostatný soubor(y) zaslané s modelem. Samostatné fotky se nepočítají jako návodná kresba, pouze jako ilustrační foto sestaveného modelu. Chcete-li využít fotku jako návodnou kresbu, zakomponujte ji k modelu/návodu.
e) chlopně + znázornění veškerých "nepapírových" dílů jako např. osy kol, držáky zrcátek atd.
f) krabičkový nebo modelový podvozek
f1) model, který bude obsahovat volitelnou možnost podvozků nebo možnost sestavit jak krabičkový tak modelový podvozek z jednoho výtisku modelu bude v případě rovnosti v hodnocení zvýhodněn).
g) formát hotového modelu PNG, kvalitní JPG, PDF.



5) Vyhodnocení proběhne po uzávěrce soutěže na základě hlasování a splnění stanovených kritérií. Výsledky budou zveřejněny na webu http://www.minimodel.cz a zde na foru.

Vyhlášeno bude celkové pořadí a autoři prvních tří míst obdrží ceny za ohodnocené modely. V případě rovnosti při hodnocení proběhne další hodnocení mezi danými modely.

Těšíme se na vaši účast a povedené modely.

:!: V případě nejasností, dotazů apod. nás prosím hned kontaktujte na mailu minibox@centrum.cz nebo zde ve foru, abychom včas vyřešili případné nejasnosti.

:!: Odesláním přihlášky souhlasí soutěžící s pravidly a zavazuje se je respektovat. Modely, které budou v rozporu s pravidly nemohou být zařazeny do soutěže. Admin / pořadatel soutěže si vyhrazuje právo konečného rozhodnutí v případě sporů.
Uživatelský avatar
schroub
Příspěvky: 266
Registrován: 06.10.2006 09:13
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schroub »

Budou ke staží soutěžní modely?
Pár mnou navržených a zpracovaných modelů na
http://schroub.sweb.cz NEW
http://schroub.rajce.idnes.cz
Uživatelský avatar
František
Příspěvky: 1103
Registrován: 10.04.2006 18:54
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od František »

Budou co nejdříve se k nim dostanete :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

schroub píše:Budou ke staží soutěžní modely?
Jinak Ti gratuluju k umístění "na bedně" osobně už mi to nevyšlo :-)
Uživatelský avatar
kinza
Příspěvky: 101
Registrován: 12.09.2011 22:37
Bydliště: Roveň u RK

Příspěvek od kinza »

Když jsem si prošel soutěže z minulých let, tak v každém kole bych našel své favority.
Ale v letošním ročníku pro mě bylo velmi obtížné určit pořadí modelů, všechny modely jsou velmi propracované a povedené.

Pokud by bylo na mě všechny modely by dostali první místo :) , už se těším až si je budu moci slípnout, a děkuji autorům, že pro nás tak rásné modely tvoří.
Kinza - Petr: moje galerie
rozestavěné: T-162 4x4 dakar, T-815 6x6 GTC, T-815 4x4 nt
v přípravě: T-815 4x4 nt, T-815 6x6 nt
Uživatelský avatar
Tomas
Site Admin
Příspěvky: 1311
Registrován: 08.04.2006 23:09
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Vyhodnocení soutěže proběhlo již ve Dvoře Králové, kde byly i předány ceny prvním třem soutěžícím a řečeno asi vše podstatné. Proto se zdržím delších komentářů a přidám pouze kompletní pořadí a všechny modely v zip archivu ke stažení (uvnitř jsou roztříděny podle složek). Průběžně je pak ještě přidáme samostatně k ostatním modelům na web.

Modely ke stažení (zip): http://www.minimodel.cz/data/bonus/mode ... _8kolo.zip


Konečné pořadí:

1. Bucobox
2. Mi-Ro
3. Schroub

4. FDS
5. Triple M
6. Technik
7. Richi
8. LBS-MTX

Všem autorům děkuji za krásné modely a hlavně za to, že všechny modely byly k vidění "naživo" ve Dvoře Králové. Teď si od soutěže dáme přes prázdniny přestávku a pak začneme přemýšlet nad dalším kolem. Doufám spolu s autory, že se objeví spousta fotek slepených soutěžních modelů, protože soutěž dělá hlavně pro modeláře, aby dostali kvalitní nové modely ke slepení.

Také děkuji F. Běhounkovi za ceny věnované do soutěže.

Tomas
mbactros
Příspěvky: 1004
Registrován: 24.08.2007 22:32
Bydliště: Prešov, SR

Příspěvek od mbactros »

Otazka do plena.... stiahol som si komplet sutazne modely a model od Schrouba mi zobrazuje s roznymi ciarami a texturami cez diely... robi to aj niekomu inemu alebo nastala nejaka chyba pri rozbalovani suborov u mna v compe?

Obrázek
Lubo-mbactros-BUCOBOX
Uživatelský avatar
kamil
Příspěvky: 810
Registrován: 14.11.2008 16:17
Bydliště: Poděbrady

Příspěvek od kamil »

Model se mi zobrazuje stejně,snad při tisku bude vše v pořádku
Uživatelský avatar
NolthA
Příspěvky: 99
Registrován: 16.04.2006 16:16
Bydliště: Praha

Příspěvek od NolthA »

Modely od Schrouba mi to dělají všechny, ale při tisku jsem s tím ještě neměl problém, pravda tisknul jsem jich jen pár. Bude to specifikum programu z kterého to exportuje do pdf.
Uživatelský avatar
Martin Happy
Příspěvky: 1179
Registrován: 09.04.2006 18:28
Bydliště: Plzeň, Praha

Příspěvek od Martin Happy »

Zobrazují se mi takto také všechny, tsiknul sem sklápěčku 8x4 a plošinu PP27 a bus 706 RTO a ty čáry tam po vytištění nejsou
Spoluautor TripleM, autor LBS-MTX, Spoluautor Rally Legends
Většinu peněz nacpu do skutečného auta a sbírky WRC
Obrázek
Uživatelský avatar
Tiger
Příspěvky: 25
Registrován: 29.05.2010 13:55
Bydliště: Drienov (okres Prešov)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger »

To iste za zobrazuje aj mne na modeloch ale problém je že čiary nezmiznú ani po otvorení modelu PDF v CORELI a ešte po otvorení modelu v coreli všetky obrysové čiary zhrubnú že model nejde upravovať. Viete poradiť čo s tým ?
Aktuálny problém vyžaduje aktuálne riešenie
. . . LIAZ 4ever ! . . .
mbactros
Příspěvky: 1004
Registrován: 24.08.2007 22:32
Bydliště: Prešov, SR

Příspěvek od mbactros »

Tak pokial sa to tlaci v poriadku, tak je to OK.
Inak postreh pre potencionalnych lepicov sutazneho modelu od Richiho. Pozor! Po nakalibrovani stranky podla meritka je nadstavba siroka 25mm co je spravne, ale upravena kabina od Petra Kudreje ma az 28mm na sirku, takze najlepsie riesenie je cely model vytlacit podla meritka a stranku s kabinou este raz a namerat na sirku kabiny 25mm.
Lubo-mbactros-BUCOBOX
Uživatelský avatar
Martin Happy
Příspěvky: 1179
Registrován: 09.04.2006 18:28
Bydliště: Plzeň, Praha

Příspěvek od Martin Happy »

Tiger: Ano, čáry jsou, kdykoliv modely otvírám v počítači přec cokoliv. Jakmile model vytisknu, žádné čáry na něm nejsou a má pěkné jednolitě barevné plochy

mbactros: Takže musíš model tisknout 2x a z těch dvou sestavit jeden?
Spoluautor TripleM, autor LBS-MTX, Spoluautor Rally Legends
Většinu peněz nacpu do skutečného auta a sbírky WRC
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Soutěž pro autory o nejhezčí model 1:100“