Rawenova vozidla z (nejen) II světové války
Takže jsem odeslal už vše co je potřeba, tak snad tento týden přibude Panther, Maus a Lehký tank vzor 38. Teď jsem se pustil do BVP ale tenhle zdánlivě jednoduchý stroj mě překvapil několika záludnostmi. Musim je vyřešit a snad se jej dočkáte, původní idea byla, udělat ho s otevřenými vraty a možností nakouknout dovnitř, uvidím ještě jak se zdaří konstrukce.
21. 2. 2009 vše zveřejněno na http://www.minimodel.cz / minibox.webz.cz (pozn. Admin)
21. 2. 2009 vše zveřejněno na http://www.minimodel.cz / minibox.webz.cz (pozn. Admin)
Můžu se Vás zeptat jak tisknete Rawenovi modely? Já to zkoušel klasicky v Microsoft Office Picture Manager a u československé 38 má ta měřící lišta místo 5 cm 5,5 a u Tigera je naopak menší. Zkoušel jsem to i v Adobe Photoshopu a vylezlo mi taky nějaké divné měřítko. V čem tisknete vy? Popřípadě nějaké zvláštní nastavení (rozměry nebo co já vím) s kterým vyleze model "normálně".
Dík za odpověď.
Dík za odpověď.
Takže jsem zase tvořil, ačkoliv teď mam trochu méně času kvůli nějakým zakázkám na grafiku, a výsledkem je BVP i s modelovým interiérem( pouze zadní část pro výsadek) které se co nevidět objeví na stránkách a jako vedlejšák, jsem v práci konečně dodělal jednu starší blbinku kterou potěším všechny milovníky mašinek a blázny zároveň.
Jde o vláček řady 810 - klasický courák, šukafon, střela(pojmenuj dle regionu svého bydliště) a protože mě BVP inspirovalo, dodělal jsem do něj interiér se sedačkami, kabinou atd. Kdo se tedy cítí na zběsilé vyřezávání okének skalpelem jejich následné zasklívání celofánem či jinou folii a lepení miniaturních sedaček bude poctěn brzy možností betatestu. Zbývá mi už jen vymodelovat podvozek.
Pokud jde o dříve zmiňovanou Ratte, tak bohužel jsem si ji omylem smazal, takže zatím nebude. Na druhou stranu jsem získal plánky jiného německého monstra - Dory. Ta existovala, takže by odpadly problémy s představou jak to vlastně mělo vypadat.
Konec hlášení:-)
Jde o vláček řady 810 - klasický courák, šukafon, střela(pojmenuj dle regionu svého bydliště) a protože mě BVP inspirovalo, dodělal jsem do něj interiér se sedačkami, kabinou atd. Kdo se tedy cítí na zběsilé vyřezávání okének skalpelem jejich následné zasklívání celofánem či jinou folii a lepení miniaturních sedaček bude poctěn brzy možností betatestu. Zbývá mi už jen vymodelovat podvozek.
Pokud jde o dříve zmiňovanou Ratte, tak bohužel jsem si ji omylem smazal, takže zatím nebude. Na druhou stranu jsem získal plánky jiného německého monstra - Dory. Ta existovala, takže by odpadly problémy s představou jak to vlastně mělo vypadat.
- Tomas
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
U toho vláčku bych se přimlouval (kromě 1:100) i na za konverzi na "vláčkařské" měřítko 1:87 pokud by to nebylo nějak moc práce navíc.Rawen píše:Takže jsem zase tvořil, ačkoliv teď mam trochu méně času kvůli nějakým zakázkám na grafiku, a výsledkem je BVP i s modelovým interiérem( pouze zadní část pro výsadek) které se co nevidět objeví na stránkách a jako vedlejšák, jsem v práci konečně dodělal jednu starší blbinku kterou potěším všechny milovníky mašinek a blázny zároveň.
Jinak se těším na všechny novinky.
- Automaticke_pero
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to půjde slepit i v 1:120, tak se hlásím dobrovolně a bez mučení kýbl sice na kolejišti v provozu mám (dokonce 2x), ale z papíru se mi to celkem hodí k bangli (i když jsem taky podlehl vlastní lenosti a koupil si ke zprovoznění vyleptávánku z plechu a vystřihovánka je definitivně odsouzena do role odpadního produktu jednoho šílenýho nápadu).Rawen píše:... a jako vedlejšák, jsem v práci konečně dodělal jednu starší blbinku kterou potěším všechny milovníky mašinek a blázny zároveň.
K tomu BVP by se taky hodilo nějaký vláčkařský měřítko, ještě jsem žádnej schopnej a dostatečně lacinej model bevsona k vypatlání v množství větším, než velkém a navagonování neviděl.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
Ahoj Rawene už onehdy sem na tebe pěl slova chváli Tomášovi a říkal že z tebe něco bude a má slova se naplnila.Rawen na hrad,Rawen na hrad .Psal sem mu jak je málo modelů s vojenskou tématikou a že by se mohl někdo pokusit o něco z toho a ejhle už je to tady.Je to fakt dóst dobrý jen tak dál.Děla budou? nebo Kaťuša,flak 88.Měj se jen tak dál