MAZ 543 scud B

jinak bych byl pro aby dělali všichni stejný model
To je rozumná idea (taky mě to napadlo). Ale viděl bych to jako reálný pod jednou podmínkou - zadavatel by měl taky všem účastníkům zajistit stejný dostupný podklady nebo zadat hodně přesnou specifikaci předlohy, aby modely byly opravdu souměřitelný.Vojta píše:Já bych chtěl oživit názor, který kdysi pronesl colonel. Provozovatel (co takhle zadavatel?) soutěže vybere předlohu a soutěžící ji pak vymodelují. Všichni stejné vozidlo.
Automaticke_pero píše:To je rozumná idea (taky mě to napadlo). Ale viděl bych to jako reálný pod jednou podmínkou - zadavatel by měl taky všem účastníkům zajistit stejný dostupný podklady nebo zadat hodně přesnou specifikaci předlohy, aby modely byly opravdu souměřitelný.Vojta píše:Já bych chtěl oživit názor, který kdysi pronesl colonel. Provozovatel (co takhle zadavatel?) soutěže vybere předlohu a soutěžící ji pak vymodelují. Všichni stejné vozidlo.
To není principiálně důležitý, může to bejt kdokoliv z nás i někdo "úplně cizí".Tomasus píše:Kdo je ZADAVATEL?
Taky si každej vybere to, co je mu bližší. Mě se terrno-tatra podle originálních výkresů z fabriky taky kreslí prakticky sama - ale kdo tu možnost má? Někomu k "modelu" stačí jedna mrňavá mázlá fotka, někomu nestačí ani tovární výkresy 1:10.Vojta píše:Teď si každý podklady taky hledá sám.
Něco podobného jsme měli na začátcích soutěže. 1.-2. kolo (Actros, Magnum) učast soutěžících byla dobrá jelikož si každý autor vybral svojí předlohu a sehnal si kní i patřičné podklady.Automaticke_pero píše:To je rozumná idea (taky mě to napadlo). Ale viděl bych to jako reálný pod jednou podmínkou - zadavatel by měl taky všem účastníkům zajistit stejný dostupný podklady nebo zadat hodně přesnou specifikaci předlohy, aby modely byly opravdu souměřitelný.Vojta píše:Já bych chtěl oživit názor, který kdysi pronesl colonel. Provozovatel (co takhle zadavatel?) soutěže vybere předlohu a soutěžící ji pak vymodelují. Všichni stejné vozidlo.
Na druhou stranu se tak hodně jasně ukáže, kdo opravdu jak umí, a odfiltruje se tak zkreslení daný volbou "atraktivní" předlohy - to je krásně vidět na třetím kole, kde povedenej, ale náročnější Joyster od MiRo celkem hanebně propadl.František píše:Kdybychom zadali jeden typ, dali jen jednu možnost, tak vnikne jeden model v několika různých rozkresleních, a kdo by lepil 2 a více naprosto stejných modelů, které se liší jen svým ztvárněním, růzností čar, nebo barvou skel.
A kdo slepil všechny modely z prvních kol soutěže ? já jsem z prvního kola slepil jenom jeden MB od mi-ro a ze druhého kola jsem neslepil ani jeden model, ve třetím kole jsem slepil všechny slepitelné modely (Tanzánec od Kennyho nepasoval a přesto skončil na 5. místě).František píše:
Kdybychom zadali jeden typ, dali jen jednu možnost, tak vnikne jeden model v několika různých rozkresleních, a kdo by lepil 2 a více naprosto stejných modelů, které se liší jen svým ztvárněním, růzností čar, nebo barvou skel.
FRANTA