Jen mi přijde nesmyslné mít model na podložce. Řekl bych, že zas tak moc lidí si modely na podložky nelepí, navíc to bude svádět k tomu, vykašlat se na propracovaný podvozek.
Moderátor: Míra
Taky mě to napadlo, že by bylo dobré zahrnout i 1:120, vzhledem k tomu, že jak 1:87 tak i 1:120 jsou oblíbená "vláčkařská" měřítka. Tady bych se přimouval za úpravu. Menší už bych asi nedával, nechal bych toto rozmezí.Automaticke_pero píše:měl bych námitku k rozsahu měřítka, menší než 1:100 nejsou minimodely? Hojně stavím v měřítku 1:120 a výstavy a soutěže sice většinou ignoruju, ale tétéčkářů je docela dost.
Spíš než rozsah 1:87 - 1:100 bych do pravidel napsal 1:87 a menší.
První možnost soutěžit v této kategorii bude na Mistrovství ČR v Miniboxech. Termín ještě není stanoven, ale mělo by to být někdy po prázdninách.Tomas píše:Už se ví, kdy a kde bude první možnost soutěžit s Minimodely?
Pokusím se tento návrh prodiskutovat. Hlavně, aby to tady nevypadalo stylem: A co 1:72? A co třeba 1:160?Tomas píše:Taky mě to napadlo, že by bylo dobré zahrnout i 1:120, vzhledem k tomu, že jak 1:87 tak i 1:120 jsou oblíbená "vláčkařská" měřítka. Tady bych se přimouval za úpravu. Menší už bych asi nedával, nechal bych toto rozmezí.Automaticke_pero píše:měl bych námitku k rozsahu měřítka, menší než 1:100 nejsou minimodely? Hojně stavím v měřítku 1:120 a výstavy a soutěže sice většinou ignoruju, ale tétéčkářů je docela dost.
Spíš než rozsah 1:87 - 1:100 bych do pravidel napsal 1:87 a menší.
Míro, jako původní návrh byl měl také nejraději jen 1:100Pitris píše:Souhlasím s Mírou. Težko říct, jestli by byl schopen model 1:120 konkurovat modelu 1:87, přeci jen na 1:87 se "vejde" víc detailů.
Já si dovolím nesouhlasit, jelikož to mám vyzkoušený - mezi papírákem v hánule, setině ani téčku není takovej rozdíl.Pitris píše:Težko říct, jestli by byl schopen model 1:120 konkurovat modelu 1:87, přeci jen na 1:87 se "vejde" víc detailů.