6. kolo

Zapojte se do soutěže o nejhezčí model 1:100. Více informací uvnitř
Tomas
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. kolo

Příspěvek od Tomas »

Předběžně začínáme přemýšlet o vyhlášení dalšího kola soutěže, proto již dnes dáváme prostor pro obvyklou diskuzi před samotným oficiálním vyhlášením.

Zajímá nás zejména, co by se mohlo změnit k lepšímu oproti 5. kolu - úprava pravidel, časový harmonogram, průběh soutěže, hlasování atd. Příliš bych zatím neřešil konkrétní model(y), které budou předmětem 6. kola, nicméně zajímavým obecnějším nápadům se nebráníme.

Časově vidím průběh 6. kola ve druhé polovině roku 2009 a to tak, aby i s vyhodnocením vítězů bylo vše hotové ještě v předvánočním období.

Také je zde určitá myšlenka (berte jen jako nápad k diskuzi), vyhlásit soutěž i v lepení modelů a podpořit tak novou soutěžní kategorii Minimodel (více zde: viewforum.php?f=36). Tato soutěž by mohla být jak samostatná, tak spojená se soutěžními modely 6. kola)
Radim1998

Příspěvek od Radim1998 »

Já bych třeba zkusil téma zemědělství(Kombajny,Traktory atd.)
modelar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od modelar »

A co vojenská technika? Ta tuším ještě nebyla.
http://prmodels.webnode.cz
Připravuji: Tajný velký malý projekt
Ve skutečnosti jsem Pařan :D
faltič

Příspěvek od faltič »

Mně chybí nějaké komplexnější zdůvodnění, proč člověk hlasuje zrovna pro ten který konkrétní model. Je asi utopie chtít po každém zhodnocení, ale co udělat nějakou skupinu, která by modely zhodnotila. Sice tu hodně lidí bude soutěžit, ale určitě by se někdo našel... Přijde mi totiž, že konečný výsledek je zejména pouhé hlasování na základě fotky sestaveného modelu. Nikde není vidět, jak se na konečném umístění podepsalo (ne)splnění daných podmínek (např. kvalita návodu atd.). Takže bych byl pro hlasování, pro možnost zdůvodnění hlasujících, pro celkové výsledky v rozšířenější podobě než jen počet hlasů (když už ta pravidla existují) a případně pro několik lidí zde z fóra, kteří by se vyjádřili za sebe a jejichž hlas by se počítal třeba za dva? S tím, že by jejich vyjádření obsahovalo rozumné zdůvodnění.

Uvedu příklad z posledního kola na sobě, o vítězi u mne stejně jako u ostatních nebylo pochyb, myslím, že i u druhého místa jsem se shodl s většinou, a to hlavně pro neotřelost nápadu, ale na třetí místo jsem dal model Petra K. Ne proto, že by mne uchvátil svojí vizuálností (s prominutím, pro mne je to obyčejný bus), ale ocenil jsem kvalitu modelu, jeho zpracování, podrobný návod a celkové podání celé vystřihovánky. Takže asi tak. :)
Automaticke_pero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Automaticke_pero »

rozhodně to chce rozhodit na kategorie "krabičky" a "hardcore" a pro obě kategorie přizpůsobit hodnocení:

krabičky:
  1. - počet dílů vzhledem k členitosti předlohy;
    - tvarová stylizace a zpracování, jak vzhledem k předloze, tak i vzhledem k materiálu a druhu stříhačky;
    - kvalita kresby (rozlišení, tloušťka čar, výtvarná stylizace), korektní nastavení obrázku atd.;
    - obtížnost zpracování (tudíž to bude vyžadovat kaskadéra, kterej vypatle všechny soutěžní modely v kategorii);
    - zpracování návodu, návodných kreseb atd., pokud to je na vystřihovačce potřeba.
hardcore:
  1. - odpovídající dodržení měřítka, tvaru a členitosti předlohy;
    - odpovídající funkce (otáčející se kola, řiditelná přední náprava, pérování, hydraulika), ale přikouknout k měřítku;
    - kvalita kresby (dostatečný rozlišení, detaily kresby (nejen provedení v počítači, ale aby to bylo k rozeznání i po vytisknutí), tisknutelnost čar), nastavení souborů;
    - návod, přehledná návodná kresba, značení vystřihovačky.
Rozhodně bych nedělal extra ohledy na přítomnost/nepřítomnost interiéru (maximálně zahrnout do bonusovýho ohodnocení přítomnosti doplňků, který by se ale nezapočítávalo do základního hodnocení stříhačky).

Možná bude jasnější, proč tyhle kritéria, když řeknu, že bych byl taky pro nějakou strojní kategorii - traktory nebo stavební stroje. Ne že bych se chtěl 100% zúčastnit... ale nikdy neříkám nikdy. U vojenský techniky zase budete riskovat, že vás zdrtím Tatrou (a nebude to na přechodu pro chodce :wink: ).

A pro patlaly tři kategorie - junioři, senioři a Míra :wink: :lol: :D
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
Automaticke_pero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Automaticke_pero »

faltič píše:Mně chybí nějaké komplexnější zdůvodnění, proč člověk hlasuje zrovna pro ten který konkrétní model. Je asi utopie chtít po každém zhodnocení, ale co udělat nějakou skupinu, která by modely zhodnotila.
Ono by stačilo, kdyby si všichni porotci přečetli, co napsal Colonel po 4. kole, a zplodili po ukončení soutěže něco podobnýho. Hodnotící kategorie budou stanovený jednoznačně, takže přidat k pojmům i dojmy a celý to shrnout ve 2-3 větách. A to když udělá 5 lidí...

Zrovna GTčko je docela ne-úplně-povedenej model, čeká ho výraznej restyling - hlavně co se týče předku, ten se moc nezadařil.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich)
Pitris
Site Admin

Příspěvek od Pitris »

Míra kategorie, to se mi líbí :lol: .
Já bych navrhoval jako téma veterány.
Napadly mě ještě expediční vozy, ale nejsem si jist, jestli to je dobrý nápad...
František
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od František »

Faltič
jestli si dobře vzpomínám tak ve 4.kole jsme měli porotu, která honotila modely a jejich hlasy byly více rozhodující. Možná bychom to mohli znovu zkusit s 3 a více členou porotou. Se uvidí.

Automaticke_pero
Pro 6. kolo to můžeme zkusit, ale musí se naplnit obě kategorie soutěžními modely, min. 5.
Jinak se tomu nebráním, a tvé poznámky si zařadím.

Vyhledat správné tema soutěžního klání není žádný med, musí vyhovovat většině. Osobáky jsou problém ze nemají moc dílů ale i tam se dá dělat hardcore (Miro Favo). Nejvíce zaujmou náklaďáky a autobusy. Mě by se líbili vozidla rychlé zdravotní pomoci tzv. RZP, VW T4, T5 či 1203 aj. Nebo komunální technika zametěče :wink:

Určitě se domluvim s http://www.svet-aut.cz a něco pro výherce přípravíme.
Obrázek
faltič

Příspěvek od faltič »

Komunální technika či rozšířeněji vozový park technických služeb, to by nemusela být špatná kategorie!

A hned si můžeme dát nějaké příklady:

http://www.ptspraha.cz/strojovy-park-le ... nikaci.php

http://www.ptspraha.cz/strojovy-park-zi ... nikaci.php

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a jeden do kategorie "Míra" (a to ještě nevím, zda mu nezvolit nějaké menší měřítko!): :wink:

Obrázek
František
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od František »

JJ, v každém městě jezdí něco zajímavého http://www.tsd.cz

Obrázek

Sekací stroj GIANNI FERRARI
Obrázek
Obrázek
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Nějak mi došla slova :D
[url=http://www.maurice_freedom.websnadno.cz/][img]http://www.maurice_freedom.websnadno.cz/muj_banner0.jpg[/img][/url]
Tomas
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Navrhovaná komunální nebo užitková vozidla je zajímavé téma, o kterém jsme už také uvažovali. Zřejmě půjdeme tímto směrem, nakonec autobusy byly teď, na osobní auta to nevypadá a z nákladních vozidel bude potřeba něco vybrat ;-) Ještě uvidíme.
Budulman

Příspěvek od Budulman »

OT: gratuluju adminovi k tisícímu příspěvku Konec OT
Všechny moje fotky podléhají autorskému právu a nelze je bez povolení dále šířit
Tomas
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas »

Budulman píše:OT: gratuluju adminovi k tisícímu příspěvku Konec OT
Ó děkuji, ale pro pořádek musím uvést, že je to už podruhé ;-) protože před "úklidem" na foru už jsem přes tisícovku 1x měl. Aspoň je vidět, že mažu vše neaktuální, ne jen příspěvky jiných uživatelů :lol:

Konec OT i ode mě
VZadak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VZadak »

Mne napadly stavební stroje ještě dřív, než jsem se začetl. Vidím, že víc lidí cítí potřebu této změny - stroje, traktory, tanky, čili pryč od věčných autobusů a autíček. Já bych hlasoval pro pracovní stroj, aby to šlo porovnat, tak na pásech.

Zároveň vyhlašuji vítěze, a to Liebherr od Bucobox, je parádní. Gratuluji. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Soutěž pro autory o nejhezčí model 1:100“