Napevno k stojanku...Colonel32 píše:maly dotaz:
lepite model ke stojanku, nebo ho ne nej jen volne pokladate?
Paralelní stavba
Moderátor: Martin Happy
tak
podvozok je hotovy
skoda, ze blesk totalne presvietil ten model a je tam videt aj to biele, co nomalne nie je vidiet

a totalne, ale totalne som pokazil zadne kolesa
vobec som nodhadol ich priemer
na model by sa zisiel aspom idaj ake dlhe to ma byt, lebo som na to prisil az neskoro
a oprava je uz asi nemozna
podvozok je hotovy
skoda, ze blesk totalne presvietil ten model a je tam videt aj to biele, co nomalne nie je vidiet

a totalne, ale totalne som pokazil zadne kolesa
vobec som nodhadol ich priemer
na model by sa zisiel aspom idaj ake dlhe to ma byt, lebo som na to prisil az neskoro

Kola
To já si změřím průměr kola, vynásobím Ludolfovým číslem a podle toho si narýsuju pásek. O svoji délku ho udělám delší, svinu, slepím, a natupo lepím k bokům kol. Pásek poté nabarvím anilinovými barvami - samozřejmě černě.
Modely lepím ke stojánku napevno.
Modely lepím ke stojánku napevno.
Kolecka
Ja to tedy take namotavam. Je to snad nejhorsi prace na celem modelu a desne to nesnasim, ale kolecka jsou pak pevnejsi a naprosto presna, daji se klido i dobrousit smirkem - proste jevi se me to od zacatku miniboxu jako nejlepcejsi varianta koleckovani.
Poradim - staci si udelat takovou sablonku - na spejli si napevno natoctevalec o prumeru poloviny, nebo dvou tretin vysledniho kola. Az celek proschne, natacejste pneumatiku na teto sablone - staci pak natocit mozna jeden prouzek o delce A4 a staci to. Kevsemu kdyz pak prilepite boku kol a promacknete je prstem do prazdne casti pneumatiky, vznikne vam zaobleni jako u skutecne pneumatiky. Ja to ted pouzivam vzdy. Pokud by si nekdo nedovedl predstavit, muzu nakreslit schema.